КСУ не розглядатиме справу про конституційність закону щодо гарантування вкладів фізосіб

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Велика палата Конституційного суду закрила провадження у справі про конституційність окремих положень закону про систему гарантування вкладів фізичних осіб. Відповідне рішення ухвалили на засіданні 27 серпня, повідомляє пресслужба суду.

Суд розглядав справу за поданням 74 народних депутатів щодо конституційності кількох положень, зокрема частини пʼятої ст. 20 закону про систему гарантування вкладів фізичних осіб.

Суд поновив слухання у справі щодо неконстутиційності закону про Фонд гарантування вкладів фізичних осіб у червні цього року.

Глава Фонду Світлана Рекрут закликала президента Володимира Зеленського скликати РНБО через загрозу державного масштабу в економічній сфері. Рекрут наголошувала, що задоволення КСУ конституційного подання в повному обсязі миттєво виведе за межі правового поля весь інститут системи гарантування вкладів, виведення неплатоспроможних банків з ринку та ліквідації банків. Зокрема, за її словами, це порушить питання щодо легітимності ухвалених Фондом рішень, зокрема щодо ПриватБанку і про виведення з ринку неплатоспроможних банків.