Зруйновані будинки та шестеро загиблих: ураган «Лаура» вдарив по узбережжю США

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Один із найпотужніших ураганів в історії США «Лаура» вже досяг узбережжя та вдарив по штату Луїзіана.

Про це пише The Associated Press.

Близько 900 тисяч будинків та підприємств були знеструмлені, цілі квартали перетворилися на руїни. Однак влада штату зазначає, що наслідки могли бути гіршими.

«Зрозуміло, що ми не зазнали абсолютного катастрофічних збитків, які, на нашу думку, були імовірними. Але ми зазнали величезної шкоди», — заявив губернатор штату Джон Бел Едвардс.

Ураган пошкодив хімічний завод, через що стався витік хімікатів, які використовуються під час виробництва мийних засобів.

Наразі відомо про щонайменше шестеро загиблих унаслідок урагану. Четверо людей загинули від падіння дерев, один чоловік потонув у човні, а ще один — отруївся випаровуванням пошкодженого генератора у своєму будинку.

  • Фахівці Національного управління океанічних і атмосферних досліджень США (NOAA) оновили прогноз щодо кількості ураганів і штормів в Атлантичному океані, які можуть стосуватися Карибського басейну в цьому році. Прогноз виявився невтішним — сезон атлантичних ураганів в цьому році буде найактивнішим за всю 22-річну історію спостережень.