США готуються до потужного урагану «Лаура». З південних штатів евакуюють понад пів мільйона людей

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Влада США почала підготовку до потужного урагану «Лаура», який насувається на американське узбережжя і може вдарити по штатам Техас та Луїзіана вже цього тижня.

Про це пише Reuters.

У зв’язку із цим місцеві служби почали евакуацію населення. Згідно з виданими наказами на евакуацію, зі штату Техас мають виїхати близько 420 тисяч людей і ще 200 тисяч — зі штату Луїзіана.

Експерти прогнозують, що коли ураган досягне узбережжя США, то матиме категорію 3 або навіть вищу за п’ятибальною шкалою.

«Цей ураган, безумовно, може спричинити безпрецедентні руйнування. Ми дійсно повинні сказати: готуйтеся до гіршого», — заявила очільниця округу Гарріс у Техасі, до якого входить і найбільше місто штату, Г’юстон, Ліна Ідальго.

  • Фахівці Національного управління океанічних і атмосферних досліджень США (NOAA) оновили прогноз щодо кількості ураганів і штормів в Атлантичному океані, які можуть стосуватися Карибського басейну в цьому році. Прогноз виявився невтішним — сезон атлантичних ураганів в цьому році буде найактивнішим за всю 22-річну історію спостережень.