Фестиваль Zaxidfest переносять на 2021 рік. Організатори розкритикували таке рішення місцевої влади

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Музичний фестиваль Zaxidfest, який був запланований на 4—6 вересня, переносять на 2021 рік. Влада Городоцького району Львівської області, на території якого мав проходити захід, заборонила його проводити через пандемію коронавірусу. Про це організатори повідомили у Facebook.

«Коли ми планували фестиваль у вересні, на території району діяла «зелена» зона, що дозволяло нам планувати та проводити фестиваль з дотриманням всіх карантинних обмежень, дбаючи про вашу безпеку. Враховуючи всі ризики і намір влади закривати фестиваль силовим способом, ми вирішили не проводити», — розповіли організатори.

Крім того, в оркомітеті фестивалю розкритикували рішення влади, назвавши карантинні правила «не однаковими для всіх». «На жаль, усе виглядає так, ніби адаптивний карантин адаптований під друзів тих, хто ухвалює рішення, а не під всіх. […] Можливо, це повʼязано з громадянською позицією організаторів. Ми вважаємо це рішення влади несправедливим і незгодні з ним. Це вибіркове застосування законів», — заявили організатори.

Фестиваль перенесли на 26—28 червня. Усі раніше куплені квитки будуть дійсними. Але за необхідності можна буде повернути кошти. Перелік артистів та інші деталі фестивалю організатори обіцяють оприлюднити згодом.