«Скільки можна ходити по колу?» Саакашвілі розкритикував призначення нового глави Одеської митниці Дениса Пудрика

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
«Скільки можна ходити по колу?» Саакашвілі розкритикував призначення нового глави Одеської митниці Дениса Пудрика

Сніжана Хромець / Артем Марков / «Бабель»

Глава виконавчого комітету Національної ради з реформ Міхеіл Саакашвілі розкритикував призначення на посаду виконуючого обовʼязки голови Одеської митниці Дениса Пудрика, який працював за часів президентства Віктора Януковича і підпадав під люстрацію.

Про це Саакашвілі написав у Facebook.

«Призначення цього типа на митницю — це типовий старий феодальний інститут годівниць, який не має нічого спільного з державними інтересами. Скільки можна ходити по колу, пропонуючи одних і тих самих старих «професіоналів» і поглиблюючи корупційне коло», — написав Саакашвілі.

Він нагадав, що існує програма митної реформи, яка була створена Нацрадою реформ за дорученням президента Володимира Зеленського.

«Після шести місяців з моменту здійснення цієї програми в Україні буде взагалі нульова корупція, так само як вона є нульовою у Грузії, так само як вона була нульовою на Одеській митниці під час мого губернаторства», — написав Саакашвілі.

Хто такий Денис Пудрик?

25 серпня стало відомо, що на посаду виконуючого обовʼязки голови Одеської митниці призначили Дениса Пудрика. До цього він працював заступником начальника цієї ж митниці.

Кандидат економічних наук, має звання Почесного митника України, нагороджений орденом «За заслуги» III ступеня.

Раніше Пудрик працював керівником митних органів в Чернігівській, Бердянській, Львівській, Луганській та Кримській митницях. Також був заступником і першим заступником у Донецькій, Маріупольській, Східній, Кіровоградській митницях.

Очолював Кримську митницю за президентства Віктора Януковича, тому підпадав під люстрацію — його звільнили з посади заступника начальника Кіровоградської митниці. Звільнення він оскаржував у суді.

У січні цього року Кіровоградський міський адмінсуд скасував рішення про його звільнення та поновив на посаді заступника начальника Кіровоградської митниці. За рішенням суду Пудрику мали виплатити понад 677 тисяч гривень компенсації втраченої зарплати.

Від 2019 року до нинішнього призначення був в. о. проректора Національного університету державної фіскальної служби.

За даними журналіста Юрія Бутусова, Пудрик одружений на доньці Сергія Куніцина — екснардепа від «Блоку Петра Порошенка». У березні цього року Куніцин очолив Консультативну раду у справах ветеранів при Офісі президента.

У декларації Пудрика вказано, що родина володіє квартирою у Києві, двома квартирами в Донецьку, дачним будинком і земельною ділянкою під Києвом, двома квартирами в Туреччині, а також квартирою, будинком і земельною ділянкою у Криму.