Кабмін призначив нового очільника «Укрзалізниці». Що про нього відомо

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
Кабмін призначив нового очільника «Укрзалізниці». Що про нього відомо

Шепєлєв Олександр / УНІАН

Кабінет міністрів призначив голову наглядової ради аеропорту «Бориспіль» Володимира Жмака новим очільником «Укрзалізниці».

Відповідне рішення ухвалили на засіданні 26 серпня.

«Він був обраний на відкритому конкурсі наглядовою радою. Він проходив абсолютно всі співбесіди, це був відкритий конкурс», — зазначив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Хто такий Володимир Жмак?

Володимир Жмак народився в 1964 році у Чорнобилі. Освіту здобув в Інституті міжнародних відносин КНУ ім. Т. Г. Шевченка.

У 2000-х працював радником президента компанії «Київстар», де відповідав за розвиток нового бізнесу. Також він входив до наглядової ради цієї компанії.

Після 2010 року обіймав керівні посади у нафтогазовій корпорації ТНК-BP — одній з найбільших російських компаній. Жмак очолював її підрозділ в Україні. Також він був членом Європейської бізнес-асоціації.

У 2014 році намагався потрапити в політику — балотувався до Київради, а у 2015-му став першим заступником голови Одеської ОДА, де пропрацював рік. У травні 2019 року Жмак очолив наглядову раду аеропорту «Бориспіль».

  • 15 квітня уряд звільнив Желько Марчека із посади виконувача обовʼязків голови правління «Укрзалізниці» та виключив його зі складу членів правління. Тимчасово виконував обовʼязки голови правління «Укрзалізниці» Іван Юрик.