У Києві сталася сутичка між «Нацкорпусом» та «патріотами» нардепа Киви. Все закінчилося стріляниною

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

У Києві на бульварі Дружби народів 25 серпня сталася сутичка між активістами «Національного корпусу» і членами організації нардепа Іллі Киви «Патріоти — за життя», яких неофіційно називають бойовим крилом партії Віктора Медведчука.

У штабі «Нацкорпусу» заявили, що «бойовики з силових загонів Іллі Киви на чолі з Олегом Ширяєвим [куратор організації, колишній командир «Східного корпусу»]» напали зі зброєю на активістів, серед яких були ветерани полку «Азов», але отримали відсіч.

«Вони були добре озброєні, але вже на самому старті зазнали ганебної поразки. В результаті самі ж і отримали по голові, втекли і сховалися. Бігли так швидко, що в процесі втрачали зброю, а також двох людей, яких самі «азовці» благополучно затримали і передали правоохоронним органам», — заявили в штабі, передає OBOZREVATEL.

За словами активістів, під час сутички Ширяєв почав стрілянину з травматичної зброї.

Активіст «Нацкорпусу» Роман Чернишов також підтвердив затримання двох «бійців» Киви.

Депутат однак стверджує, що першими напали «азовці». «Сьогодні 15 чоловіків намагалися вкрасти регіонального керівника Олега Ширяєва. І ця провокація у них провалилася. Вони думають, що подібними діями нас залякають», — сказав Кива. Ширяєв заявив, що його хотіли вбити. «У мене стріляли», — сказав він.

  • Раніше Ілля Кива заявив, що в офіс політсили ОПзЖ в Полтаві кинули гранату. Він припустив, що до нападу можуть бути причетні націоналістичні організації, зокрема «Нацкорпус». Згодом в поліції повідомили, що у результаті вибуху постраждала жінка. Підозрюваного затримали через місяць.