Генпрокурор Венедіктова звільнила Піскуна з посади свого радника. Він каже, що пішов за власним бажанням

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Генпрокурор Венедіктова звільнила Піскуна з посади свого радника. Він каже, що пішов за власним бажанням

Косарєв Олександр / УНІАН

Колишній генпрокурор Святослав Піскун підтвердив звільнення з посади позаштатного радника генпрокурора Ірини Венедіктової після менш ніж місяця роботи. Про це він заявив в коментарі «Радіо Свобода».

В той же час, у коментарі «112 Україна» Піскун повідомив, що написав заяву на звільнення за власним бажанням. «Це стосується не моїх особистих відносин з Венедіктовою, це стосується, так би мовити, мене, ГПУ і тих людей, які там працюють і працювали навіть в більшій мірі», — сказав він.

25 серпня кілька ЗМІ з посиланням на власні джерела повідомили, що Венедіктова звільнила Піскуна з посади свого радника.

  • 27 липня генпрокурор Ірина Венедіктова призначила колишнього очільника Генпрокуратури Святослава Піскуна своїм радником на громадських засадах.
  • Згодом Венедіктова пояснила, що взяла у свої радники Піскуна, бо в нього «цінний досвід [...] людина десятиліттями в професії, залишається соціально активною, і за ним йдуть колективи — він ефективний».
  • Святослав Піскун працював генпрокурором тричі: у 2002—2003 роках, у 2004—2005 роках та у квітні-травні 2007 року. Двічі Піскун був і народним депутатом України від Партії регіонів. У 2016 році став головою Союзу юристів України.