В одному з найбільших нудистських курортів світу спалах коронавірусу. Інфіковані щонайменше 150 осіб

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
В одному з найбільших нудистських курортів світу спалах коронавірусу. Інфіковані щонайменше 150 осіб

Martin Lindner / Wikipedia

В одному з найбільших нудистських курортів світу стався спалах коронавірусу. У французькому місті Кап д’Агд, що лежить на узбережжі Середземного моря на півдні країни, інфікувалися щонайменше 150 осіб після відвідування пляжу.

Про це повідомляє CNN.

За даними місцевого управління охорони здоров’я, коронавірус виявили в 95 осіб, які відпочивають на курорті, а також ще у 50, яких тестували після прибуття в рідні міста. Зазначається, що це не кінцевий результат тестувань — наразі лікарі очікують результати ще 310 тестів.

Кап д’Агд, який ще називають «голим містом», є найбільшим курортом, де можна відпочивати без одягу. В пік пляжного сезону це прибережне місто збирає щонайменше 40 тис. туристів щодня.

Гості курорту можуть бути голими не лише на пляжах, але й у ресторанах та крамницях, на пошті, в банках, на човнах тощо. При цьому нагота на пляжі є обов’язковою — навіть якщо відвідувач прийшов не для засмагання чи купання. Зазвичай туристи залишаються в нудистському готелі, наметовому таборі чи винаймають квартири.

Нудизм давно викликає сумніви щодо коронавірусної безпеки. Зокрема в Чехії поліція робить зауваження нудистам, які відпочивають без масок у містечку Лазне-Богданеч, що під Прагою.

Чеська поліція скаржилась, що серед нудистів, які збираються у великих кількостях для засмагання, багато людей були без масок. В країні діє дозвіл ходити голим у певних локаціях, проте навіть в такому разі від нудистів вимагають носити маски та не скупчуватися у натовпи.