Екоактивістка Грета Тунберг повернулася до школи. Дівчина пропустила рік заради боротьби за збереження планети

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:

Шведська екоактивістка Грета Тунберг повертається до школи — останній рік вона не відвідувала занять заради кампанії за збереження планети. Цього літа 17-річна дівчина отримала 1,1 мільйона євро за боротьбу з кліматичними змінами.

Про своє повернення до навчання Тунберг повідомила у Twitter.

«Мій рік без школи завершився, і як же це чудово нарешті знову повернутися до школи!» — написала активістка.

Вона додала до допису свою фотографію, на якій усміхнена їде на велосипеді з наплічником. Наразі дівчина не розкриває, в якій саме школі навчатиметься.

Попередній шкільний рік Тунберг завершився в червні 2019-го, і з тих пір вона мандрує світом і розповідає про важливість зниження викидів парникових газів, зокрема вуглекислого газу.

Підкреслюючи необхідність збереження планети від кліматичних змін, вона відмовилась від авіаперельотів, що залишають надмірний вуглецевий слід.

На американському континенті Тунберг встигла присоромити світових лідерів у штаб-квартирі ООН, поговорити з колишнім президентом США Бараком Обамою та поїздити на електрокарі Tesla, який позичив колишній каліфорнійський губернатор та всесвітньо відомий актор Арнольд Шварценеггер, зазначає The Guardian.