У Львові, Запоріжжі та Дніпрі відбулись Хода ветеранів та Марші нескорених

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

24 серпня в багатьох містах України, зокрема у Львові, Запоріжжі та Дніпрі відбулись масові заходи з нагоди Дня Незалежності. Про це повідомляє «Радіо Свобода».

У Львові пройшов «Марш нескорених» на честь українських військовослужбовців, які загинули на Донбасі. До маршу приєдналися учасники бойових дій на Донбасі, волонтери, рідні загиблих, майданівці.

Біля пам’ятника Шевченку учасники «Маршу нескорених» провели невелике віче й перейшли до Гарнізонного храму, щоб помолитись за загиблих воїнів.

У Дніпрі близько тисячі жителів взяли участь у «Ході Незалежності та єдності українців». Під звуки військового оркестру вони пройшли центральними вулицями міста — від ОДА до музею АТО. У ході взяли участь ветерани бойових дій на Донбасі, родичі загиблих бійців, представники громадських організацій.

Також урочистості відбулися на Алеї пам’яті біля ОДА.

У Запоріжжі День Незалежності відзначили традиційною ходою центром міста. Приблизно дві тисячі містян пройшлися центральним проспектом від бульвару Шевченка до майдану Героїв революції. Ходу очолили батьки загиблих українських військових і ветерани війни на Донбасі.

По завершенню ходи на майдані Героїв революції відбувся мітинг. Його учасники вшанували хвилиною мовчання загиблих на Донбасі. Під час мітингу активісти також збирали підписи під зверненням до президента України, міністра юстиції, голови Запорізької ОДА з вимогою заборонити через суд діяльність політичних сил «Опозиційна платформа — За життя» та «Партія Шарія» як таких, «що несуть загрозу національній безпеці та громадському порядку, захисту прав і свобод громадян».