Марш захисників у День Незалежності пройде в медмасках. Голова оргкомітету розповів про організацію ходи

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Представник оргкомітету «Марш захисників 2020» Антон Колумбет розповів, як пройде військовий марш ветеранів і волонтерів у Києві, який відбудеться 24 серпня в День Незалежності України.

В ефірі «Українському радіо» він розповів, що хода буде проводиться з дотриманням елементарних протиепідемічних заходів — дотримання соціальної дистанції, носіння масок і використання санітайзерів.

За його словами, оргкомітет передбачив розташування безкоштовних санітайзерів і пунктів продажу компактних санітайзерів. Маски будуть брендованими.

«За допомогою фонду «Повернись живим» ми розгорнули розробку власної брендованої маски з написом «Марш захисників України 2020», — сказав Колумбет.

Також він розповів, за яким принципом шикуватиметься марш. «Попереду маршу йтимуть люди, які віддали найдорожче в російсько-українській війні: сімʼї загиблих, за ними — сімʼї героїв Небесної сотні, потім — сімʼї осіб, які пропали безвісти або потрапили в полон. Після них йтимуть поранені захисники, яких ми веземо зі шпиталів. А далі, за територіальним принципом йтимуть учасники ветеранської спільноти та представники громадських організацій патріотичного спрямування», — сказав Колумбет.

Він зазначив, що марш ніхто не очолює і він залишається доступним будь-якому свідомому громадянину. Марш оголошено аполітичним заходом, тому будь-яка партійна символіка заборонена.

  • Цього року військові паради не проводитимуть, але ветерани війни на Донбасі та волонтери знову проведуть свій марш у Києві, як це було торік (марш зібрав майже 12 тисяч осіб). Марш захисників України планується без партійної символіки.