Лукашенко доручив закривати підприємства, які страйкують

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Лукашенко доручив закривати підприємства, які страйкують

В'ячеслав Ратинський / УНІАН

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко доручив владі з 24 серпня закривати підприємства-страйкарі.

Про це повідомляє державне агентство БелТА.

Під час виступу на мітингу своїх прихильників у Гродно білоруський лідер заявив, що в трудових колективах у країні «не все однозначно». Він пояснив, що «вітає різні настрої». Але, за його словами, є люди, які не хочуть працювати і закликають до страйків.

«Але є такі, які хочуть не працювати, а пострайкувати ...Якщо хтось не хоче працювати, не змушуйте, не треба. Ми їх все одно не змусимо і не вмовимо. Країна переживе. Але, якщо підприємство не працює, з понеділка — замок на ворота, зупинимо. Люди охолонуть, розберемося, кого потім запросити на це підприємство», — сказав Лукашенко.

  • У Білорусі з 9 серпня тривають масові протести проти фальсифікацій на виборах. Люди вимагають перерахувати голоси і провести чесні вибори. За даними ЦВК, Олександр Лукашенко набрав 80% голосів, а за даними спостерігачів, правозахисників і активістів — у Лукашенка не більше 10% і перемогла на виборах Світлана Тихановська. Згодом вона виїхала з країни до Литви.
  • 17 серпня в Білорусі поновилися масові страйки на десятках підприємств, в тому числі на заводі «Білоруськалій» у Солігорську, де шахтарі видобувають хлористий калій. Вже 21 серпня Комітет державної безпеки затримав одного із страйкуючих заводу, проте він зміг втекти.