Опитування: Понад половину українців вважають, що країна рухається в неправильному напрямку

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Опитування: Понад половину українців вважають, що країна рухається в неправильному напрямку

Андрій Горб / «Бабель»

59% українців вважають, що Україна рухається в неправильному напрямку.

Про це свідчать дані опитування, проведеного Фондом «Демократичні ініціативи» спільно з соціологічною службою Центру Разумкова. Лише 19% мають протилежну думку та вважають, що ситуація розвивається у правильному напрямі. Соціологи звертають увагу, що такі негативні оцінки є традиційними для українського суспільства.

Також організатори дослідження звернули увагу, що чим молодшими є респонденти – тим більше позитивних оцінок стосовно розвитку ситуації в країні можна очікувати. Так, серед молоді рівень позитивних оцінок становить 33%, а серед осіб від 60 років — лише 11%.

Що стосується ситуації на Донбасі, 48,3% українців вважають, що заради миру на сході потрібно йти на компроміси, але не на всі. 21,7% респондентів відповіли, що насправді мир на Донбасі може встановитися тільки з позиції сили — коли одна зі сторін переможе. Ще 20% вважають, що заради миру потрібно йти на будь-які компроміси.

  • Згідно з опитуванням групи «Рейтинг», 64,8% українців вважають, що події в Україні розвиваються в неправильному напрямку.
  • Перед цим повідомлялося, що 62% опитаних киян зазначили, що більше бояться економічних наслідків коронакризи для своєї родини, аніж імовірності захворіти.