Держбюро розслідувань заявило про затримання полковника розвідки й експрикордонника за вивезення боєприпасів. У СЗР відреагували

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Державне бюро розслідувань повідомило про затримання полковника Служби зовнішньої розвідки й експрикордонника, які вивозили боєприпаси із зони бойових дій на Донбасі.

У ДБР заявили, що боєприпаси вкрав колишній прикордонник під час служби у 2015—2017 роках, а полковник у змові з експрикордонником вивозив їх до Сєвєродонецька. Боєприпаси зберігали в орендованому гаражі.

«Під час обшуку в службовому автомобілі чиновника СЗР було вилучено майже 6 000 патронів калібру 5,45, понад 4 000 патронів калібру 7,62, чотири гранати РПГ-26, одна ручна протитанкова граната РПГ-22, пʼять уніфікованих запалів ручних гранат, пʼять гранат РГД-5 і граната Ф-1», — додали в бюро.

Затриманим повідомили про підозру в незаконному поводженні з боєприпасами (ч. 1 ст. 263 КК).

У Службі зовнішньої розвідки відреагували на затримання і заявили, що полковник був звільнений зі служби ще торік. «У звʼязку з цим вважаємо інформацію, опубліковану пресслужбою Державного бюро розслідувань, некоректною», — додали у відомстві.