Ярош: Знайдений прокуратурою схрон зброї був переданий ЗСУ. Він належав добровольцям

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Командувач Української добровольчої армії (УДА) Дмитро Ярош заявив, що знайдений військовою прокуратурою схрон озброєння в Донецькій і Дніпропетровській областях раніше належав УДА і був переданий кілька місяців тому Збройним силам.

Про це він написав у Facebook.

За його словами, все знайдене озброєння було добуто бійцями 5-го батальйону УДА в боях, а після відведення добровольців в резерв його передали Силам спеціальних операцій. Ярош зазначає, що передача відбулася ще в лютому-березні.

Він додав, що УДА також передала під контроль ССО одну зі своїх баз, на якій за 6 років «побували тисячі бійців, сотні журналістів, тисячі волонтерів, десятки депутатів, міністрів, керівників ЗСУ».

«Вважаю, що опублікована інформація ОГП про виявлений схрон є антидержавною диверсією, як проти Українських добровольців, так і проти Сил спеціальних операцій [...]. Закликаю українських контррозвідників та інших правоохоронців дати принципову оцінку таким діям та унеможливити їх надалі», — написав Ярош.

Раніше головний редактор «Цензор.НЕТ» Юрій Бутусов написав, що УДА передала озброєння ще у вересні 2019 року, а знайдений схрон вже на балансі ЗСУ. Озброєння ж прокуратура знайшла на базі 3-го полку ССО. Цю ж інформацію йому підтвердив і сам Ярош.