Особисті лікарі Навального поскаржилися, що їм не показують медичні виписки. Дружині опозиціонера дозволили зайти до палати

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:
Особисті лікарі Навального поскаржилися, що їм не показують медичні виписки. Дружині опозиціонера дозволили зайти до палати

MItya Aleshkovskiy / Wikimedia

Працівники омської лікарні швидкої медичної допомоги не дають ознайомитися з документами щодо стану російського опозиційного політика Олексія Навального, якого з підозрою на отруєння екстрено госпіталізували з літака.

Про це заявила лікар Навального Анастасія Васильєва з «Альянсу лікарів».

«До Олексія Навального нікого не пускають, медичну документацію не показують. Головний лікар БСМП1 відмовляє дружині, мені й Івану Жданову в наданні виписки або епікризу. Стан його важкий. Ми звертаємося по допомогу до посадовців МОЗ і офіційних осіб для отримання документації, визначення тактики лікування», — наголосила вона.

Також Васильєва закликала допомогти перевести Навального до токсикологічного центру в Європі.

Згодом Іван Жданов повідомив, що дружину Навального пропустили до головного лікаря.

Після чого речниця ФБК Кіра Ярмиш написала, що Юлії Навальній вдалося потрапити до палати.

Після відвідання чоловіка Юлія Навальна забрала його особисті речі, заявивши, що правоохоронці зможуть їх вилучити лише в разі її затримання й обшуку.

Тим часом на ситуацію з Навальним відреагував міністр закордонних справ Великої Британії Домінік Рааб.

«Я глибоко стурбований повідомленнями про те, що лідер російської опозиції Олексій Навальний був отруєний під час польоту до Москви, а зараз перебуває в реанімації в комі. Мої думки з ним і його сімʼєю», — написав він на своїй сторінці у Twitter.

  • Уранці 20 серпня стало відомо, що Навальний потрапив до реанімації з ознаками сильного отруєння. Він повертався літаком із Томська до Москви, але під час польоту йому стало зле. Літак екстрено посадили в Омську.
  • У Навального припускають, що отруту могли підсипати до чаю, адже це єдине, що він пив зранку.
  • За словами речниці опозиціонера Кіри Ярмиш, Навальний перебуває у стабільно важкому стані. Особистий лікар хоче вивезти його до Європи.
  • Нагадаємо, що в липні 2019 року Навальний уже повідомляв про спробу його отруїти. На той час він відбував чергове покарання в СІЗО. Його особистий лікар уточнив, що цей випадок не має нічого спільного із попереднім отруєнням.