Кремль відреагував на госпіталізацію Навального: Бажаємо йому швидкого одужання

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:
Кремль відреагував на госпіталізацію Навального: Бажаємо йому швидкого одужання

Wikipedia

Президент Росії Володимир Путін обізнаний щодо госпіталізації опозиційного політика Олексія Навального.

Про це заявив його прессекретар Дмитро Пєсков, пише Meduza.

«Немає необхідності в спеціальних доповідях, тому що дуже багато повідомлень ЗМІ, і в моніторингу, звичайно, ця інформація міститься. Ми знаємо, що він перебуває у важкому стані, лікарі зараз роблять все, що необхідно, залучені в Омську найкращі лікарі, і, наскільки нам відомо, також із повідомлень ЗМІ, вони використовують методи телемедицини», — розповів він.

За словами Пєскова, у разі, якщо аналізи підтвердять версію, що Навального отруїли, у Росії можуть відкрити кримінальне провадження.

«Якщо має місце отруєння, якщо будуть відповідні заяви або якщо інші рішення ухвалять правоохоронні органи, тоді буде розслідування... Звісно, як і будь-якому громадянину нашої країни, ми бажаємо йому швидкого одужання», — резюмував речник Путіна.

  • Уранці 20 серпня стало відомо, що Навальний потрапив до реанімації з ознаками сильного отруєння. Він повертався літаком із Томська до Москви, але під час польоту йому стало зле. Літак екстрено посадили в Омську.
  • У Навального припускають, що отруту могли підсипати до чаю, адже це єдине, що він пив зранку.
  • За словами речниці опозиціонера Кіри Ярмиш, Навальний перебуває у стабільно важкому стані. Особистий лікар хоче вивезти його до Європи.
  • Нагадаємо, що в липні 2019 року Навальний уже повідомляв про спробу його отруїти. На той час він відбував чергове покарання в СІЗО. Його особистий лікар уточнив, що цей випадок не має нічого спільного із попереднім отруєнням.