Instagram замінила «інставізитівки» на QR-коди

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Videvo

Instagram запроваджує у додатку QR-коди, які можна буде сканувати, аби відкрити обліковий запис. Про це повідомляє The Verge.

Вперше така функція запрацювала у Японії минулого року. Спочатку її створили для компанії та магазинів — клієнт міг просканувати QR-код та подивитись робочі години магазину та детальнішу інформацію про нього.

Тепер же цю функцію зробили доступною не тільки для комерційних сторінок, але й для звичайних користувачів. Щоб згенерувати QR-код, необхідно перейти в меню налаштувань у профілі і натиснути QR-код. Раніше на цьому місці біли «інставізитівки». Цю функцію повністю замінили на коди.

Нагадаємо, що Instagram буде запитувати у власників «потенційно підозрілих» акаунтів документи для підтвердження особи. У довідковому центрі Instagram уточнили, що документ може бути державного зразка або виданий недержавною організацією. У деяких випадках може знадобитися селфі.

  • Соцмережа Instagram запустила додаток Reels, який дозволяє користувачам записувати короткі 15-секундні відеокліпи з музичним або іншим звуком.