Лукашенко обіцяє «розібратись» з протестувальниками біля заводів і порівняв їх з гестапівцями

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Лукашенко обіцяє «розібратись» з протестувальниками біля заводів і порівняв їх з гестапівцями

Valery Sharifulin / TASS / Getty Images

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко вкотре зібрав нараду Ради нацбезпеки, на якій заявив, що розбереться з працівниками заводів, які протестують біля прохідних, повідомляє БелТА.

Він наголосив, що члени уряду, ЗМІ, міліція, чиновники та військові зазнають «атак» і загроз.

«Загрози і атаки у бік робітників заводів і фабрик, керівників підприємств. Їх перед і після робочого дня пропускають на прохідній через коридор агресивної юрби. Як гестапо. Ви, робітники, господарі на цьому заводі, а з цими учасниками мітингу, які вас зустрічають на прохідній, ми розберемося», — заявив Лукашенко.

Нагадаємо, що 19 серпня у Мінську ОМОН розігнав протестувальників біля МТЗ, декількох людей затримали. Серед протестувальників були працівники заводу, які напередодні написали заяви на відпустки за власний кошт, а сьогодні їхні перепустки виявилися заблокованими. Працівники вважають, що їх звільнили.

Також Лукашенко подякував тим робітникам заводів, які залишились на роботі, та закликав їх «не ховати очі в асфальт».

BBC повідомляє, що Лукашенко також розкритикував лідерів європейських держав: «Я б просто їм порадив: перш ніж тикати пальцем в нас, внести до порядку денного своїх нарад питання «жовтих жилетів» у Франції, жахливих заворушень у США. Я б хотів, щоб вони перш за все розглянули протести проти коронавірусної ізоляції в Німеччині, інших країнах Європи».