Чоловіка Тихановської етапували з Мінська. Під стінами ізолятора планувалася акція на його підтримку

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Чоловіка Тихановської етапували з Мінська. Під стінами ізолятора планувалася акція на його підтримку

Wikipedia / Ясамойла

Чоловіка головної суперниці Олександра Лукашенка на президентських виборах Світлани Тихановської Сергія перевели в ізолятор міста Жодино.

Про це повідомляє Telegram-канал Nexta.Live.

Зазначається, що у вівторок Тихановському виповнюється 42 роки. Учасники акцій протестів планували прийти під СІЗО в Мінську, де його утримували, щоб підтримати опозиційного блогера. Також у Жодино етапували іншого блогера й адміністратора Telegram-каналу «Беларусь головного мозга» Ігоря Лосика.

Хто такий Тихановський?

Білоруський бізнемен і блогер. У 2019 році створив YouTube-канал «Страна для жизни», де брав інтерʼвю в опозиційних до білоруської влади політиків і активістів. Тихановського неодноразово затримували за участь у антиурядових акціях. У 2020 році блогер оголосив про намір взяти участь у виборах президента. Після цього, у травні, його затримали. Замість нього у виборах погодилася брати участь його дружина Світлана Тихановська.

  • Раніше стало відомо, що Тихановському продовжили арешт до кінця вересня. Блогер нібито порушив закон про масові заходи — брав участь у недозволеному міськвиконкомом пікеті 27 травня в Могильові під час збору підписів на користь своє дружини як кандидата ув президенти.
  • У Білорусі з 9 серпня тривають масові протести проти фальсифікацій на виборах. Силовики застосовують проти людей надмірну силу і багатьох калічать. Люди вимагають перерахувати голоси і провести чесні вибори. За даними ЦВК, Олександр Лукашенко набрав 80% голосів, а за даними спостерігачів, правозахисників і активістів — у Лукашенка не більше 10% і перемогла на виборах Світлана Тихановська. Згодом вона виїхала до Литви.