TUT.by: Від початку протестів у Білорусі понад 70 людей зникли безвісти

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

tut.by

У Білорусі понад 70 осіб, з якими близькі втратили звʼязок після початку протестів, залишаються зниклими безвісти.

Про це пише TUT.by.

14 серпня видання створило сервіс з пошуку зниклих людей. Згідно з ним, доля 76 людей залишається невідомою. Більшість з них — чоловіки, жінок лише кілька.

«Стосовно декого зі зниклих відома кількість діб, яку їм дали, але все одно невідоме місце відбування покарання. Щодо інших ситуація ще гірша: ні родичі, ні волонтери не знають взагалі нічого про своїх близьких. Їхніх прізвищ немає ні у списках засуджених, ні у списках тих, хто знаходиться на Окрестіна або в інших ІТТ», — пише видання.

  • У Білорусі з 9 серпня тривають масові протести проти фальсифікацій на виборах. Люди вимагають перерахувати голоси і провести чесні вибори. За даними ЦВК, Олександр Лукашенко набрав 80% голосів, а за даними спостерігачів, правозахисників і активістів — у Лукашенка не більше 10% і перемогла на виборах Світлана Тихановська. Згодом вона виїхала з країни в Литву.
  • Силовики застосовують проти людей надмірну силу і багатьох калічать. Всього затримали приблизно 7 тисяч осіб. За офіційними даними, внаслідок сутичок загинули двоє учасників протестів.
  • 13 серпня з вʼязниць і ізоляторів почали відпускати затриманих під час акцій протесту в країні.