Лукашенко скликав нараду Генштабу. Радить країнам, які пропонують посередництво, спочатку «навести порядок у себе»

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Лукашенко скликав нараду Генштабу. Радить країнам, які пропонують посередництво, спочатку «навести порядок у себе»

Сніжана Хромець / Артем Марков / «Бабель»

Президент Білорусі Олександр Лукашенко провів засідання в Центрі стратегічного управління в Міністерстві оборони. Він заявив, що країнам, які пропонують посередництво для врегулювання ситуації, спочатку варто «навести порядок у себе».

Його заяви цитує держагентство БЕЛТА.

«Слухайте, у нас є нормальний уряд, створений за Конституцією. Нам не потрібні ніякі закордонні уряди, ніякі посередники. Мені здається, що, не ображаючи керівництво цих республік, я хочу сказати: ви у себе порядок наведіть. Жоден уряд ні за кордоном, ні деінде, нам не потрібен, і управляти він країною не буде ніколи. Невже історію не вивчали?», — сказав Лукашенко.

Він також знову заявив, що в країні вже «потихеньку починають або продовжують розгойдувати обстановку, наше суспільство». «Країну ми нікому не віддамо. Ситуацію ми утримаємо», — заявив Лукашенко.

13 серпня лідери Польщі, Литви, Латвії та Естонії виступили зі спільною заявою щодо ситуації в Білорусі, запропонувавши їй посередництво для врегулювання ситуації. Вони також закликали Лукашенка припинити застосування сили проти свого народу і поважати свободи і права людей.

Раніше президент Литви Гітанас Науседа також опублікував план, як владі Білорусі врегулювати ситуацію в країні. Він містить три кроки.