«Можемо втратити країну». Глава ЦВК Білорусі Єрмошина виключила перегляд результатів виборів

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
«Можемо втратити країну». Глава ЦВК Білорусі Єрмошина виключила перегляд результатів виборів

Natalia Fedosenko / Contributor

Голова Центральної виборчої комісії Білорусі Лідія Єрмошина виключила можливість перегляду результатів виборів президента.

Про це вона розповіла в інтервʼю «Комсомольской правде в Беларуси».

«У нас же вибору немає. Якщо люди думають, що ми переглянемо і присудимо перемогу Тихановській, так не буває. Якщо встановлені порушення, як вони вважають, тоді вибори можуть бути визнані недійсними. Це означає, що протягом трьох місяців повинна знову пройти наступна виборча кампанія з новими кандидатами. Я і сказала, що ми можемо просто втратити країну», — заявила Єрмошина.

Крім того, глава ЦВК визнала, що відеозвернення кандидата в президенти Світлани Тихановської, яке вона читала з папірця, знімали в її кабінеті.

«Це мій диван. Вона записувала це звернення без мене. Вона принесла скаргу до Центральної комісії, до речі, за присутності журналістів. Ми запросили її до мене в кабінет, оскільки з нею хотіли зустрітися, скажімо так, двоє високопоставлених співробітників правоохоронних органів. Я їх представила, вона залишилася з адвокатом разом з ними. І я пішла», — Єрмошина.