На аукціоні продають «найрідкіснішу з рідкісних» пару взуття Майкла Джордана. Початкова ціна — $500 тисяч

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
На аукціоні продають «найрідкіснішу з рідкісних» пару взуття Майкла Джордана. Початкова ціна — $500 тисяч

Nathaniel S. Butler / Contributor

Пару кросівок легендарного баскетболіста Майкла Джордана продають на аукціоні за понад $500 тисяч. Про це повідомляє BBC.

Кросівки Nike Air Jordan 1 High назвали «найрідкіснішими з рідкісних». Баскетболіст їх носив на показовому матчі Chicago Bulls у 1985 році, в якому так сильно вдарив по мʼячу, що розбив скляний щит.

Sotheby's

Загалом аукціон Christies продає 11 пар взуття Джордана. Зокрема:

  • Кросівки Nike Air Ship, які він носив під час сезону новачків в 1984 році ($350—550 тисяч).
  • Взуття Air Jordan 7 "Olympic", яке він носив, коли збірна США з баскетболу перемогла на Олімпійських іграх 1992 року ($50—70 тисяч).
  • Пара класичних кросівок Jordan 14, які він носив під час тренування перед його останнім виступом в Bulls в 1998 році ($6—8 тисяч).

Майкл Джордан вважається кращим баскетболістом в історії гри, а в 1980-х і 1990-х роках став світовим символом, допомагаючи підняти авторитет NBA в усьому світі.

Колекція взуття належить американській фірмі Stadium Goods, це найбільша партія історичного взуття Майкла Джордана, яка коли-небудь пропонувалася на аукціоні. Все взуття зробила компанією Nike, яка спонсорувала гравця більшу частину його карʼєри.

«Простіше кажучи, Майкл Джордан і його фірмова лінія взуття заклали основу сучасного баскетболу і всесвітнього феномена колекціонування кросівок», — розповіли в аукціонному домі.

У травні кросівки Джордана на аукціоні продали за $560 тисяч. В цих кросівках Джордан виходив на майданчик в дебютному для нього сезоні 1984—1985 за команду «Чикаго Буллз». У них він шість разів вигравав титул у НБА.