Опозиційне молдавське видання написало про відпустку президента Додона в анексованому Криму. Він спростовує

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Опозиційне молдавське видання написало про відпустку президента Додона в анексованому Криму. Він спростовує

tass.ru

У пресслужбі президента Молдови Ігоря Додона заявили, що він не їздив у відпустку в анексований Крим. Напередодні опозиційне молдовське видання Omega.md написало, що Додон після зустрічі в Адміністрації президента Росії полетів відпочивати в Ялту.

«Ми шкодуємо про те, що в публічному просторі була запущена нова помилкова інформація про короткий відпочинок Ігоря Додона в Ялті (Крим). Це черговий медійний фейк. Інформація не відповідає дійсності та була опублікована окремими політичними опонентами, які спеціалізуються на просуванні фейкових новин», — йдеться в заяві пресслужби молдовського лідера, яку цитує Интерфакс.

При цьому в заяві пресслужби місце відпочинку вказують як «Ялта (Крим)» без позначення належності до Україні.

У Додона додали, що раніше позивалися до суду на Omega.md за нібито підробку документів.

Про що йдеться?

12 серпня опозиційне молдовське видання Omega.md, яке пов’язують з олігархом, політиком і опонентом Додона Ренато Усатим, повідомило з посиланням на джерела в посольстві Молдови в Москві про відпустку президента в анексованому Криму.

Видання написало, що нібито відразу після зустрічі в Адміністрації президента Росії Додон скористався запрошенням провести короткострокову відпустку у Криму. За даними Omega.md, йому надали віллу в пятизірковій резиденції «Кримський бриз» у передмісті Ялти.

  • У травні в Молдові опозиція оприлюднила відео, на якому, як стверджують, президент країни Ігор Додон отримує пакет з грошима від Плахотнюка і його заступника Сергія Яралова. На відео нібито зафіксована зустріч Додона і Плахотюка, яка відбулася ще 7 червня 2019 року. Плахотнюк нібито передає Додону «велику суму коштів» для виплати «зарплати в конвертах» іншим членам Партії соціалістів.
  • Торік молдавський телеканал Publika TV оприлюднив відео, на якому Додон у розмові з Плахотнюком і Яраловим нібито зізнався, що отримував з Росії грошові перекази на утримання партії. При цьому гроші передавалися через колишнього російського віцепремʼєра Дмитра Козака, який є куратором переговорів щодо Донбасу в Кремлі.