«Слуга народу» Шевченко вважає, що в Білорусі люди протестують, тому що їм «нудно»

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
«Слуга народу» Шевченко вважає, що в Білорусі люди протестують, тому що їм «нудно»

Кузьмін Олександр / УНІАН

Народний депутат від «Слуги народу» Євген Шевченко заявив, що в Білорусі проти переобрання президента Олександра Лукашенка протестують молоді люди, яким «приїлася стабільність» і які не хочуть платити податки. Про це він заявив в ефірі каналу «Україна 24».

«З одного боку, зрозуміло, що людям, які жили в Білорусі, особливо молоді, приїлася стабільність. Їм хочеться адреналіну, їм нудно... Вони не хочуть платити податки, тому що вони ще молоді, працюють... Але вони забувають, що коли-небудь вони стануть старше, і хтось повинен буде платити податки, щоб їм платили пенсію», — сказав нардеп.

Нагадаємо, що перед цим Шевченко привітав Лукашенка з перемогою на виборах, коли в Білорусі тривали масові акції протесту. Окремо Шевченко подякував Лукашенку за «душевне ставлення» до України.

Привітання депутата розкритикувала його колега по фракції Єлизавета Богуцька, той відповів одним словом: «Співчуваю».

  • У Білорусі з 9 серпня тривають масові протести проти фальсифікацій на виборах. Люди вимагають перерахувати голоси і провести чесні вибори. За даними ЦВК, Олександр Лукашенко набрав 80% голосів, а за даними спостерігачів, правозахисників і активістів — у Лукашенка не більше 10% і перемогла на виборах Світлана Тихановська. Згодом вона виїхала з країни до Литви.
  • Силовики застосовують проти людей надмірну силу і багатьох калічать. Станом на ранок 13 серпня затримано майже 7 тисяч людей. За даними МВС Білорусі, під час протестів загинув один чоловік, однак правозахисники повідомляють про щонайменше трьох загиблих.