Протести в Білорусі: співробітники заводу БелАЗ влаштували страйк, до них приїхав мер міста

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Протести в Білорусі: співробітники заводу БелАЗ влаштували страйк, до них приїхав мер міста

Telegram / Новоселов

У білоруському Жодино на тлі акцій протесту декілька сотень працівників влаштували страйк на заводі БелАЗ, який є одним з найбільших у країні. Усього на заводі працюють понад 10 тисяч співробітників.

Про це повідомляє TUT.by.

За даними каналу, у страйку беруть участь кілька сотень людей. Водночас ЗМІ з посиланням на пресслужбу заводу повідомляють про зустріч із керівництвом заводу, а також про те, що про страйк поки не йдеться.

Пізніше стало відомо, що протестувальників приїхав мер Жодино Дмитро Заблоцький.

Крім БелАЗу, до страйку приєдналися «Терразіт» (135 співробітників), «Гродно-Азот», а також працівники ринку в Ліді (Гродненська область). Протестувальники вимагають зупинити насильство, звільнити затриманих, скасувати результати виборів 9 серпня і провести перевибори.

Також опозиційні Telegram-канали повідомляють про страйки в Білоруській державній філармонії тана фармацевтичному заводі «Белмедпрепарати».

  • У Білорусі з 9 серпня тривають масові протести проти фальсифікацій на виборах. Люди вимагають перерахувати голоси і провести чесні вибори. За даними ЦВК, Олександр Лукашенко набрав 80% голосів, а за даними спостерігачів, правозахисників і активістів — у Лукашенка не більше 10%, а перемогла на виборах Світлана Тихановська. Силовики застосовують проти людей надмірну силу і багатьох калічать. Кількість загиблих, за офіційними даними, зросла до двох.