Голова Меджлісу кримськотатарського народу просить премʼєра відкрити адмінкордон із Кримом

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров звернувся з відкритим листом до премʼєр-міністра Дениса Шмигаля та Кабінету міністрів через припинення роботи пропускних пунктів на адмінкордоні з Кримом у звʼязку з погіршенням ситуації з пандемією.

У листі Чубаров заявив, що «радикальні обмеження» на виїзд і вʼїзд є необґрунтованими.

«Припинення роботи контрольних пунктів [...] позбавило громадян України, особливо тих, які проживають на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим та міста Севастополя, можливості користуватися правами громадянина, гарантованими Конституцією та законами України. Подібне ставлення влади до власних громадян [...] викликає обурення людей і дискредитує уряд», — написав він.

Чубаров закликає уряд провести консультації з Меджлісом і внести зміни до свого рішення, щоб КПВВ відновили нормальну роботу і почали пропускати людей.

  • Кабінет міністрів тимчасово припинив роботу пунктів пропуску на адмінкордоні з Кримом у звʼязку з погіршенням ситуації з пандемією. КПВВ закриті з 9 серпня до 30 серпня. Перетинати кордон можуть певні категорії осіб. Представництво президента згодом назвало підстави для перетину адмінкордону.