Протести в Білорусі: у трьох районах Мінська відбуваються зіткнення — протестувальники зводять барикади

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

В обласних центрах Білорусі й особливо в Мінську тривають сутички між силовиками і протестувальниками, які виступають проти переобрання президентом Олександра Лукашенка. У столиці жорсткі протистояння з ОМОНом спостерігаються в районі станції метро «Камʼяна Гірка», в мікрорайоні Уруччя (найближча станція метро — «Борисовський тракт») і мікрорайоні Серебрянка (Ленінський район).

Камʼяна Гірка

Силовики застосовують проти протестуючих світлошумові гранати та групами атакують протестувальників, а також легкові автомобілі, які сигналами підтримують демонстрантів. Автомобілісти намагаються використовувати тактику перегороджування шляху силовикам, навмисно знижуючи швидкість своїх авто.

На місце прибула велика кількість ОМОНу, який зміг відігнати протестувальників з проспекту. Як повідомляє «БелТА», силовики заблокували супермаркет «Алмі» і забивають людей кийками. Затримано щонайменше 10 людей.

Уруччя

Велика кількість силовиків перекрили проспект Незалежності. Протестувальники використовують лазери, щоб засліпити ОМОН. На вулиці щонайменше 300 людей.

Міліція на дорогах атакує автомобілістів. Місцевий паблік опублікував відео побиття мотоциклістів.

Серебрянка

У мікрорайоні протестувальники біля однойменного ринку звели барикади. Силовики атакували їх шумовими гранатами та намагаються розібрати загородження, повідомляє «Наша Ніва». Протестувальники застосовують тактику групових набігів — розбігаються і збираються знову.

За останніми даними, людей затримує військовий спецназ.

Затримання також продовжуються в центрі міста, зокрема біля станції метро «Пушкінська».