Зеленський підписав законопроєкт, який здешевлює кіновиробництво в Україні на замовлення іноземних компаній

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Президент Володимир Зеленський підписав законопроєкт, який здешевлює для іноземців створення кіно, мультфільмів і графіки в Україні.

Про це пише пресслужба Офісу президента.

«Закон вносить зміни та доповнення до пункту 186.3 ст. 186 Податкового кодексу України, які звільняють від оподаткування ПДВ в Україні експорт послуг з виробництва та компонування відео-, кіно-, анімаційних фільмів, телевізійних програм, рекламних роликів, фоторекламних матеріалів, комп’ютерної графіки», — йдеться у повідомленні.

Також документ повертає до Податкового кодексу норму, яка виключає субсидії для повернення частини витрат із переліку оподатковуваних доходів іноземців в Україні. В Офісі президента зазначають, що законопроєкт дозволить розвивати кіновиробництво, а також сприятиме розвитку економіки та надходженню інвестицій в Україну.

«Документ удосконалює умови надання послуг з виробництва кіно- і відеоматеріалів на замовлення нерезидентів, узгоджує їх з практикою європейських країн, чим підвищує конкурентоспроможність виробництва таких послуг в Україні», — пояснюють в ОП.

  • Стримінговий сервіс Netflix знімає в Україні свій перший фільм. Стрічка називатиметься The Last Mercenary («Останній найманець»). Це комедійний бойовик про політичні інтриги на державному рівні. Левова частка зйомок відбудеться в Києві. Також зніматимуть у Парижі.
  • Президент Володимир Зеленський 13 липня підписав закон № 3377. Він передбачає державну підтримку культури, креативних індустрій, туризму, малого і середнього бізнесу під час кризи, викликаної пандемією коронавірусу.