Bihus.Info: Син завгоспа Нацполіції відкрив відпочинковий комплекс під Києвом на «сімейні заощадження»

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Син начальника Департаменту управління майном Нацполіції Івана Наумова став власником фірми, яка наприкінці липня відкрила комплекс відпочинку NAVY під Києвом. За словами поліцейського, син відкрив проєкт на гроші з «сімейних заощаджень», однак жодних витрат на нього чиновник не задекларував.

Про це йдеться у розслідуванні Bihus.Info.

Журналісти зафіксували, як Наумов-старший часто відвідував комплекс напередодні відкриття, зокрема і в робочий час. Хоча сам чиновник у коментарі заявляв, що жодного стосунку до цього не має.

Згодом він визнав у Facebook, що цим проєктом займається його син Микола, який отримав гроші з сімейного бюджету. «Із сімейних заощаджень виділили сину допомогу для запуску і старту роботи комплексу», — написав Наумов.

За даними держреєстру юросіб, син Наумова вніс у статутний капітал новоствореної компанії-орендаря комплексу (ТОВ «Радіус 88») 2 мільйони гривень. Разом з тим станом на кінець 2019 року Наумов задекларував сукупні сімейні заощадження на суму, яка трохи більше половини від цієї суми (1,3 млн). І надалі декларацію про суттєві зміни в майновому стані, де були б відображені видатки на цей проєкт, не подавав.

  • Раніше журналісти Bihus.Іnfo проаналізували базу даних штрафів за порушення правил дорожнього руху, які зафіксували камери автофіксації. За їхніми даними, голова Київської обласної організації «Слуги народу», народний депутат Олександр Дубінський порушив ПДР 11 разів, а його колега з партії «За майбутнє» Антон Яценко — 60 разів.