Затримання біля посольства Білорусі в Києві: поліція склала п’ять адмінпротоколів на учасників акції

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Затримання біля посольства Білорусі в Києві: поліція склала п’ять адмінпротоколів на учасників акції

Marian Kushnir / Radio Svoboda.org (RFE/RL)

Поліція склала адміністративні протоколи за порушення правопорядку на п’ятьох учасників акції під посольством Білорусі в Києві. Їм загрожує штраф або громадські роботи.

Про це повідомили у пресслужбі Нацполіції Києва.

«Під час акції біля посольства група чоловіків порушували правопорядок. На вимогу працівників поліції припинити дії вони не реагували та продовжували агресивно поводитись», — повідомили в поліції. При цьому, як саме учасники акції «порушували правопорядок», у поліції не уточнюють.

Поліція склала щодо них адмінпротоколи за статтею «дрібне хуліганство» та «злісна непокора законному розпорядженню або вимозі поліцейського».

Учасникам акції загрожує штраф від восьми до пʼятнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк від 40 до 60 годин, або виправні роботи на строк від одного до двох місяців з відрахуванням двадцяти процентів заробітку, або адміністративний арешт на строк до пʼятнадцяти діб.

Про що йдеться?

Напередодні під посольством Білорусі в Києві сталися зіткнення між учасниками акції протесту проти результатів виборів президента і поліцією. Через сутичку правоохоронці затримали шістьох осіб.

Серед них — колишній політвʼязень Олександр Кольченко. Його затримали після того, як до провулку, де перебували попередні затримані, намагалася проїхати автівка патрульних. Виникла сутичка, було пошкоджено авто поліції.

Крім того, працівники поліції повідомили виданню, що двоє із затриманих намагалися жбурнути яйця в будівлю посольства.