Біля посольства Білорусі у Києві поліція затримала 6 мітингарів. Серед них — експолітвʼязень Кольченко

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Біля посольства Білорусі у Києві поліція затримала 6 мітингарів. Серед них — експолітвʼязень Кольченко

Marian Kushnir / Radio Svoboda.org (RFE/RL)

Під посольством Білорусі в Києві сталися зіткнення між учасниками акції протесту проти результатів виборів президента і поліцією.

Про це пише «Радіо Свобода».

Через сутичку правоохоронці затримали шістьох осіб. Серед них — колишній політвʼязень Олександр Кольченко. Його затримали після того, як до провулку, де перебували попередні затримані, намагалася проїхати автівка патрульних. Виникла сутичка, було пошкоджено авто поліції.

Крім того, поліцейські повідомили виданню, що двоє із затриманих намагалися жбурнути яйця в будівлю посольства.

Декілька десятків людей у понеділок вийшли під стіни білоруського посольства в Києві на знак протесту проти результатів виборів і затримання активістів у Білорусі. Серед присутніх – громадяни Білорусі.

  • Після оголошення результатів державного екзит-полу, згідно з якими Олександр Лукашенко нібито вшосте переміг на виборах президента Білорусі з результатом 79%, у різних містах країни почалися акції протесту. Силовики затримували людей, застосовуючи сльозогінний газ, світлошумові гранати і водомети.
  • Масштабні демонстрації проходили в Мінську — там є постраждалі та багато затриманих. У понеділок стало відомо про понад 3 тисячі затриманих у столиці та регіонах.
  • На дільниці для виборів президента Білорусі, розташованій у посольстві республіки в Києві, перемогла Світлана Тихановська.
  • «Бабель» веде текстову трансляцію і розповідає, що відбувається в Білорусі наступного дня після президентських виборів — читайте тут.