Справа Майдану: ДБР подало до суду на експрацівника «Беркуту». Він обіймає посаду в главку Нацполіції Дніпропетровської області

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:
Справа Майдану: ДБР подало до суду на експрацівника «Беркуту». Він обіймає посаду в главку Нацполіції Дніпропетровської області

Мусієнко Владислав / POOL / УНІАН

Державне бюро розслідувань направило до суду обвинувальний акт щодо колишнього міліціонера батальйону міліції особливого призначення «Беркут», підпорядкованого ГУ МВС України в Дніпропетровській області.

Про це повідомили у пресслужбі ДБР.

Колишнього беркутівця обвинувачують у незаконному перешкоджанні проведенню зборів, мітингів службовою особою та наданні завідомо неправдивих показань, а також у вчиненні особливо тяжкого злочину зі штучним створенням доказів обвинувачення (ст. 340, ч. 2 ст. 384 Кримінального кодексу України).

«У січні 2014 року колишній міліціонер перешкоджав проведенню зборів і мітингів на вулиці Грушевського в місті Києві. Для штучного створення доказів вчинення громадянином злочину, повʼязаного з активною участю в масових заворушеннях, беркутівець під час допиту як свідок надав завідомо неправдиві свідчення про нібито вчинення потерпілим зазначених протиправних дії, що не відповідало дійсності», — йдеться у матеріалах слідства.

Наразі експрацівник батальйону міліції особливого призначення «Беркут» обіймає посаду в головному управлінні Національної поліції у Дніпропетровській області.

Окремо у ДБР зазначили, що ще один експравоохоронець, якого обвинувачують за тими ж статтями, перебуває в розшуку.