МОЗ: В Україні зросла кількість областей, які не готові до послаблення карантину

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
МОЗ: В Україні зросла кількість областей, які не готові до послаблення карантину

Сніжана Хромець / Артем Марков / «Бабель»

В Україні не можна послаблювати карантинні обмеження в девʼяти областях. Про це свідчать дані Міністерства охорони здоровʼя станом на 10 серпня.

Переходити до наступного етапу послаблення карантину не можна у Волинській, Житомирській, Івано-Франківській, Львівській, Одеській, Рівненській, Сумській, Харківській та Чернівецькій областях. З цього переліку виключили Київ, який був там напередодні.

Дані МОЗ станом на 10 серпня.

Міністерство охорони здоров'я

Із 22 червня в Україні за новою методикою визначають регіони, де потрібне посилення карантину. Рішення про посилення чи послаблення обмежувальних заходів і надалі ухвалюватимуть регіональні комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (ТЕБ і НС).

Регіоном зі значним поширенням коронавірусу вважається той, де наявна одна з ознак:

  • завантаженість ліжок становить понад 50%;
  • середня кількість ПЛР- та ІФА-тестувань менша ніж 24 на 100 тисяч населення протягом останніх 7 днів;
  • коефіцієнт виявлення випадків інфікування COVID-19 — понад 11%;
  • показник динаміки випадків інфікування COVID-19 — понад 8 випадків (раніше було від 12 випадків) на 100 тисяч населення.

З 1 серпня Міністерство охорони здоров’я почало ділити всі регіони на чотири карантинні зони за рівнем поширення коронавірусу: «зелену», «жовту», «помаранчеву» і «червону». У кожній з них діють різні обмеження залежно від ситуації з коронавірусом, найбільш мʼякі — у «зеленій» зоні.