«Слуга народу» вимагає від ЦВК не скасовувати вибори на прифронтовій території Донбасу

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
«Слуга народу» вимагає від ЦВК не скасовувати вибори на прифронтовій території Донбасу

Ратинський В'ячеслав / УНІАН

Партія «Слуга народу» виступила проти скасування місцевих виборів у прифронтових населених пунктах на Донбасі.

Про це йдеться у заяві партійної організації в Донецькій області.

Там підкреслили, що Донецька військово-цивільна адміністрація та «вся команда президента на Донеччині» провели низку консультацій з командуванням Об’єднаних сил та Антитерористичним центром СБУ щодо безпечних умов для волевиявлення у прифронтових районах.

«Разом із тим, ми розуміємо: найголовніше — життя людей. Нам потрібні вибори для людей, а не люди для виборів ...В цьому питанні не може буди жодних політичних спекуляцій чи тиску. Безпека та життя людей — понад усе», — підкреслили в партії.

З огляду на це, обласна організація партії «Слуга Народу» наполягатиме на проведенні місцевих виборів у прифронтовій зоні одразу ж після надання військовим командуванням достатніх гарантій безпеки.

  • Верховна Рада 326 голосами ухвалила постанову № 3809, якою призначила місцеві вибори на 25 жовтня 2020 року.
  • Раніше повідомляли, що законопроєкт про «вдосконалення виборчого законодавства» посилить «Слугу народу» і зобовʼяже органи місцевого самоврядування самостійно фінансувати місцеві вибори.
  • 8 серпня Центральна виборча комісія визначила перелік територіальних громад Донецької та Луганської областей, на території яких неможливо провести місцеві вибори.