Прем’єр Шмигаль розповів, як на Донбасі працюватимуть «вільні економічні зони»

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Прем’єр Шмигаль розповів, як на Донбасі працюватимуть «вільні економічні зони»

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль розповів, як працюватимуть «вільні економічні зони» на Донбасі. Про це він сказав у інтерв’ю «Радіо Свобода».

«Це і податкові пільги, певні преференції з точки зору початку і ведення там бізнесу. Візія і концепція сьогодні є. Конкретні кроки Міністерства економіки спільно з Міністерством реінтеграції тимчасово окупованих територій розроблять і представлять», – розповів Шмигаль.

За його словами, ця стратегія має надати змогу «оживити ці території з точки зору бізнесу», створити робочі місця та наповнити місцеві бюджети.

Прем’єр підкреслив, що зони пріоритетного розвитку – це 15—20-кілометрова зона в межах лінії розмежування. «Зони пріоритетного розвитку – це ті зони, які вимагають певних преференцій для бізнесу, для створення робочих місць», – додав він.

Раніше голова української делегації у Тристоронній контактній групі Леонід Кравчук запропонував запровадити на Донбасі «вільну економічну зону». «Це міг би бути один із кроків для того, щоб люди почали діяти і розвʼязувати складні питання, залучивши туди інвестиції, щоб порівняно швидко відновити життя і дати людям шанс працювати, заробляти та жити нормально», — пояснив він.

  • Радник президента України з економічних питань Олег Устенко заявив, що для відновлення окупованої частини Донецької і Луганської областей потрібно близько $10 мільярдів. Це приблизно 5—7% ВВП країни.
  • 22 липня під час засідання Тристоронньої контактної групи у форматі відеоконференції домовилися про повне та всеосяжне припинення вогню на лінії розмежування на Донбасі з 00:01 27 липня.