Журналістка «Схем» розповіла, як поліція перевіряла квартиру її колеги Михайла Ткача на предмет прослушки

Автор:
Катя Мещерякова
Дата:
Журналістка «Схем» розповіла, як поліція перевіряла квартиру її колеги Михайла Ткача на предмет прослушки

Наталія Седлецька / Facebook

Журналістка програми «Схеми» Наталія Седлецька розповіла про деталі візиту поліції до квартири журналіста тієї ж програми — Михайла Ткача.

Про це вона написала у Facebook.

«Експерти Нацполіції прибули без жодної спеціальної техніки. Для того, щоб виявити сліди інсталяції професійних прослуховуючих пристроїв користувались «підручними» засобами. Гілочкою від дерева, що лежала на горищі, спицею, виламаною з розкладної сушилки Михайла, за допомогою них намагались зрозуміти, що там у отворі над стелею. З собою у групи була хіба що викрутка», — написала журналістка.

Вона додала, що Нацполіція опублікувала новину про те, що кримінальна справа зареєстрована, хоча жодної спецтехніки не знайшли. «Згодом виправились, що ще перевірятимуть», — додала Седлецька.

Пізніше вона повідомила, що «поліція поїхала, за день так і не провівши перевірку спеціальною професійною технікою, яка може виявити прослуховувальний пристрій або ознаки його встановлення».

  • Вранці 8 серпня журналіст програми «Схеми» Михайло Ткач повідомив, що знайшов у своїй квартирі можливі сліди прослуховувального пристрою. У стелі він виявив отвір довжиною 60 см, який вів на горище. Ткач розповів, що раніше йому погрожували через журналістську діяльність і попереджали про прослуховування.
  • Поліція Києва після огляду квартири та горища будинку не знайшла слідів прослуховувальних пристроїв, але почала досудове розслідування.