Кандидатом у мери Києва від «Батьківщини» став Олексій Кучеренко

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Партія «Батьківщина» висунула своїм кандидатом на посаду мера Києва народного депутата Олексія Кучеренка.

Про це на брифінгу заявила лідер партії Юлія Тимошенко.

«Я хочу, щоб наша команда всеукраїнська, і київська команда висунули Олексія Кучеренка на посаду мера Києва. Він буде від «Батьківщини» кандидатом на посаду мера Києва», — сказала вона.

Кучеренко назвав три основні пріоритети своєї програми: повний аудит фінансової та бюджетної системи Києва, безпека і комфорт у місті, справедливі тарифи на комунальні послуги.

Тимошенко заявила, що партія по всій країні висуватиме майже 40 тисяч кандидатів у депутати, а також «тисячі кандидатів на посаду голів і кандидатів на посаду мерів».

  • Олексій Кучеренко був міністром з питань житлово-комунального господарства у другому уряді Тимошенко. Також він був депутатом III, V та VI скликань Верховної Ради від блоку «Наша Україна». З 2000 по 2001 рік був головою Запорізької обласної державної адміністрації.
  • Вибирати мера Києва будуть 25 жовтня — по всій країні пройдуть місцеві вибори. Конкурентами Кучеренка за крісло мера будуть чинний голова Києва Віталій Кличко, Олександр Попов від ОПзЖ, Ірина Верещук від «Слуги народу», колишній губернатор Харківської області Михайло Добкін і екснардеп Юрій Левченко.