Уряд України переходить на надзвичайний режим роботи через погіршення епідемічної ситуації

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
Уряд України переходить на надзвичайний режим роботи через погіршення епідемічної ситуації

Пресслужба Кабінету міністрів України

Уряд переходить на надзвичайний режим роботи через стрімке погіршення епідемічної ситуації в Україні. У зв’язку з цим державна комісія з питань техногенної безпеки та надзвичайних ситуацій (ТЕБ і НС) буде проводити по кілька засідань на тиждень для контролю за поширенням коронавірусу.

Про це повідомляє пресслужба Кабінету міністрів.

Сьогодні на засіданні комісії розглядали можливість змінити постанову про карантин в частині критеріїв визначення кольору епідемічної небезпеки.

За словами прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, стійке погіршення ситуації вимагає «скоординованих дій влади на всіх рівнях».

«Сьогодні в Україні встановлено черговий антирекорд за кількістю нових захворілих на COVID-19 — 1 453 особи. Найбільше нових випадків — у Києві, Одеській, Львівській та Харківській областях. Тому із завтрашнього дня уряд переходить на надзвичайний режим роботи: декілька разів на тиждень будуть проводитись засідання комісії ТЕБ та НС для посилення контролю над епідемічною ситуацією в країні», — сказав він.

8 серпня проведуть позачергове засідання уряду, який має розглянути питання про ситуацію з коронавірусом в різних регіонах — зокрема в окупованому Криму, де реальні показники захворюваності можуть занижувати.