«Донбас SOS»: На двох КПВВ застрягли сотні людей через збої в роботі «Дій вдома»

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

На Донбасі на КПВВ «Станиця Луганська» і «Новотроїцьке» сотні людей не можуть пройти на підконтрольну територію України через збої в роботі електронного сервісу «Дій вдома», який необхідний для контролю самоізоляції.

Про це повідомила громадська організація «Донбас SOS» у Facebook.

Там наголошують, що з самого ранку до них надходять телефонні дзвінки зі скаргами від людей, які застрягли на КПВВ.

«На нашу гарячу лінію надходять повідомлення, що у звʼязку з проблемами в роботі застосунку «Дій вдома» пропуск на підконтрольну Україні територію через КПВВ «Станиця Луганська» та КПВВ «Новотроїцьке» не здійснюється. Наразі на лінії розмежування чекають на перетин декілька сотень людей», — розповіли в організації.

Пресофіцер Держприкордонслужби у складі ООС Ігор Лизогуб розповів у коментарі «РБК-Україна», що черги утворилися не тільки через збій сервісу, але й через велику кількість людей, які хочуть потрапити на підконтрольну Україні територію.

Представник Управління верховного комісара ООН з питань біженців в Україні Пабло Матеу повідомив у Twitter, що через технічні проблеми з додатком близько 500 людей чекають у черзі на КПВВ «Станиця Луганська». Деякі з них, додає він, повернулися на окуповану територію.

  • Раніше у Держприкордослужбі повідомили, що за рішенням командувача ООС через лінію розмежування громадян України (крім абітурієнтів) пропускатимуть тільки за умови згоди на проходження самоізоляції з використанням сервісу «Дій вдома» або обсервації.