У МЗС РФ назвали звіт Держдепу США щодо російської пропаганди «неприйнятною риторикою» і «очорненням Росії»

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:

У МЗС РФ розкритикували звіт Держдепу США про створення «екосистеми для поширення пропаганди та дезінформації», назвавши його «яскравим прикладом політичного курсу на очорнення Росії».

Про це заявив заступник директора департаменту інформації і друку російського МЗС Олексій Зайцев, пишуть РИА Новости.

«Вашингтон критикує будь-які джерела інформації, які поширюють альтернативні йому погляди, намагається заглушити будь-який голос, що йде всупереч американським підходам і установкам. Відповідний список складений виходячи з політично мотивованих конʼюнктурних міркувань, має явно упереджений характер», — сказав він.

Окрім цього Зайцев зазначив, що така риторика щодо Росії «є неприйнятною».

За його словами, МЗС РФ розглядає доповідь як «чергову спробу США поставити під контроль діяльність ЗМІ» та як «посягання на свободу вираження поглядів».

  • Державний департамент США опублікував 77 сторінок звіту, в якому повідомляється, що Росія створила екосистему для поширення пропаганди та дезінформації, зокрема щодо COVID-19. У посольстві Росії в США заявили, що Держдепу «вкрай не подобається існування альтернативних джерел інформації», тож їх «оголошують дезінформацією на службі Кремля і російських спецслужб».
  • У Сенаті США прийняли секретну версію останнього, пʼятого тому розслідування щодо втручання Росії в президентські вибори 2016 року.
  • Державний департамент США пропонує винагороду в розмірі $10 мільйонів за інформацію про іноземне втручання у вибори в країні.