Мін’юст безоплатно передав конфіскованих ведмедів та левів благодійним фондам та природному парку

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
Мін’юст безоплатно передав конфіскованих ведмедів та левів благодійним фондам та природному парку

Mark Basarab / Unsplash

Міністерство юстиції безкоштовно передало конфіскованих диких тварин благодійним фондам, ведмежому притулку та природному парку.

Про це пише пресслужба Мін’юсту.

Відповідна комісія ухвалила рішення про передачу:

  • ведмедя гімалайського на прізвисько «Мальвіна» — благодійній організації «Міжнародний благодійний фонд «Збережи дикість»;
  • ведмедя бурого на прізвисько «Балу» та ведмедя бурого на прізвисько «Тимоша» — Національному природному парку «Синевир»;
  • лева на прізвисько «Річчі», лева на прізвисько «Вітольд» та лева на прізвисько «Багіра» — благодійному фонду «Нейтон»;
  • ведмедя бурого на прізвисько «Потап», ведмедя бурого на прізвисько «Ганна» та ведмедя бурого на прізвисько «Маша» — ТОВ «Ведмежий притулок-Домажир».

«Безоплатна передача новим власникам конфіскованих тварин — це спільний результат команди Міністерства юстиції та громадських активістів. Старий порядок, згідно з яким конфісковані тварини за рішенням суду продавалися на відкритому аукціоні, викликав суперечливі почуття…» — підкреслив заступник міністра юстиції Андрій Гайченко.

  • Кабінет міністрів 25 червня дозволив безкоштовно передавати конфіскованих судом домашніх і диких тварин у притулки та інші установи для утримання — без продажу на аукціонах, як це було раніше.
  • У травні у ЗМІ та соцмережах почали поширювати публікації про те, що на сайті системи електронних торгів арештованим майном (СЕТАМ) Міністерство юстиції продає за борги породистих собак. Міністр юстиції Денис Малюська повідомив, що відомство вимушене конфісковувати тварин у їхніх власників на виконання рішень судів.