Google заблокувала понад 2,5 тисячі YouTube-каналів, повʼязаних з Росією і Китаєм. Вони поширювали спам, фейки та пропаганду

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Компанія Google у рамках боротьби з дезінформацією з квітня по червень заблокувала більше 2 500 YouTube-каналів, які мали звʼязок з Росією, Китаєм та Іраном.

Про це Google повідомляє в своєму блозі.

За вказаний період було заблоковано 90 каналів, повʼязаних з Росією. Зазначено, що вони поширювали пропаганду і фейки спрямовані проти США, України, Литви і країн Євросоюзу. Також вони у сумнівному ключі подавали інформацію про внутрішню і зовнішню політику Росії, яка стосувалася відносин із США і військову кампанію в Сирії. Також ці канали висвітлювали боротьбу США з коронавірусом.

Китайські YouTube-канали (близько 2 590) були заблоковані в основному через спам. Деякі з них все ж просували політичний контент, повʼязаний з протестами в США проти расової дискримінації та ситуацією з коронавірусом.

Понад 20 каналів Google заблокував за звʼязок з урядом Ірану. Ці канали також висвітлювали ситуацію з COVID-19 у США та критикували американську політику щодо арабських країн, зокрема саудівсько-американські відносини.