YouTube видалив канали російських Anna News, News-Front та «Крим 24». Вони готують скарги

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

YouTube видалив акаунти російського телеканалу «Крим 24» і двох видань — Anna News і News-Front, які часто висвітлюють позицію бойовиків «Л/ДНР» і окупаційної влади Криму.

Про це пише TJournal з посиланням на заяви каналу і видань.

Власники каналів заявили, що не отримала офіційного попередження й не знають причини рішення YouTube.

«Сьогодні вранці команда YouTube раптово видалила канал головного на півострові телеканалу «Крим 24». Це було зроблено після трьох років успішного співробітництва без попередження і пояснення причин», — заявив телеканал.

News Front просить Роскомнагляд звернути увагу на ситуацію. Канал мав близько 450 тисяч підписників. News Front, як і Anna News, не раз були викриті у поширенні фейків і веденні інформаційної війни.

«Якщо офіційно зареєстрованим російським ЗМІ не дають працювати на майданчиках Фейсбуку, Ютуба і Гугла, якщо блокуються акаунти офіційних осіб РФ, але при цьому створюються комфортні умови для шкідливої, антидержавної та ворожої пропаганди, то може Роскомнагляду пора ставити питання щодо доцільністі роботи подібних сервісів в Росії», — заявили в News Front.

Редакція Anna News тим часом готує офіційне звернення до адміністрації сайту з вимогою відновлення каналу. «Сьогодні, в черговий раз, керівництво Youtube заблокувало основний і новинний канали нашого агентства. І знову як завжди — без пояснення конкретних причин, пославшись на порушення правил», — сказано в заяві.