Facebook видалила близько 100 облікових записів, повʼязаних з Росією

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Компанія Facebook видалила 46 сторінок, 91 обліковий запис, дві групи і один обліковий запис у Instagram, які були повʼязані з Росією.

Як повідомляє пресслужба компанії, контент, який поширювали акаунти, порушував правила Facebook.

Весь контент був орієнтований на широке коло регіонів по всьому світу. Він публікувався багатьма мовами — російською, англійською, німецькою, французькою, угорською, сербською та фарсі.

У Facebook встановили, що активність акаунтів була повʼязана з фізичними особами в Росії, на Донбасі і двома російськими вебсайтами в окупованому Криму — NewsFront і SouthFront. Перший активно веде пропаганду з самого початку війни на Донбасі як рупор для самопроголошених «народних республік».

Всього за квітень Facebook припинила роботу 732 облікових записів, 162 акаунтів в Instagram, 793 сторінок і 200 груп.

  • У березні фахівці Facebook видалили в соцмережі і в Instagram понад 100 акаунтів і сторінок, які могли бути причетні до російської «фабрики тролів» або до Агентства інтернет-досліджень, яке повʼязують із наближеним до Володимира Путіна олігархом Євгеном Пригожиним.
  • У жовтні 2019 року Facebook видалила близько 200 російських акаунтів (облікові записи, сторінки, групи) з мільйонним охопленням аудиторії, з яких відбувалося втручання в політику країн Африки. Їх повʼязали з власником «ПВК Вагнера», яка бере участь у бойових конфліктах на континенті.