«Ми втомилися». Тихановська звернулася до Меркель напередодні виборів і просить вплинути на Лукашенка

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
«Ми втомилися». Тихановська звернулася до Меркель напередодні виборів і просить вплинути на Лукашенка

Пресслужба президента російської федерації

Опозиційна кандидатка в президенти Білорусі Світлана Тихановська просить канцлера Німеччини Ангелу Меркель звязатися з президентом Білорусі Олександром Лукашенком. Про це вона розповіла в інтерв’ю німецькому виданню Bild.

«Пані Меркель, зв’яжіться з Лукашенком. Скажіть йому, що ми не хочемо війни. Усе, чого ми хочемо, — це чесних виборів. Нам набридло, що нами керує цей диктатор. Ми втомилися», — наголосила Тихановська.

Вона також зізналася, що боїться, бо бачить, що Лукашенко «готовий зробити, щоб залишитися при владі». «Білорусь — країна страху. Влада завжди може придумати причину, за якою вас посадять в тюрму», — сказала вона.

Тихановська розповіла, що її 10-річний син нещодавно дізнався про арешт свого батька – блогера Сергія Тихановського. «До цього я завжди говорила йому, що батько у відрядженні. Тепер він подзвонив мені та сказав: “Мама, я боюся за тебе”. Це знову зміцнило мене: я не хочу жити у країні, де моє рішення висуватися наражає на небезпеку моїх дітей», — наголосила опозиціонерка.