Кабмін погодив кандидатуру нового очільника Кіровоградської ОДА. Попереднього спіймали на хабарі

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Кабмін погодив нового кандидата на посаду голови Кіровоградської облдержадміністрації.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав представник уряду в Раді Василь Мокан.

На цю посаду уряд пропонує призначити місцевого підприємця Валерія Міщенка.

Також Кабмін погодив двох кандидатів на посаду першого заступника і заступника очільника Вінницької ОДА і кандидата на посаду заступника голови Запорізької ОДА.

Про Валерія Міщенка інформації небагато. Відомо, що він є підприємцем в агробізнесі. За даними відкритих джерел, Міщенко є бенефіціаром восьми різних компаній, серед яких — «Агрокомплекс». Ця компанія володіє понад 5 тис. гектарів землі на території Кіровоградської області.

  • Увечері 25 червня Національне антикорупційне бюро затримало голову Кіровоградської ОДА Андрія Балоня за вимагання хабаря в розмірі 1,8 мільйона гривень. Разом з ним затримали і спільника.
  • За даними НАБУ, чиновники вимагали у керівника одного з обласних осередків державного органу хабар за те, щоб не «створювати йому перешкод» у діяльності. Кошти вони отримували траншами. Перший — 100 тисяч гривень — Балонь зі спільником отримали в червні 2020 року. Під час отримання другого — 250 тисяч гривень — їх затримали.
  • 27 червня Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід голові Кіровоградської ОДА Андрію Балоню. Його взяли під варту на два місяці з можливістю застави у 10 мільйонів гривень. Через деякий час Балонь вніс заставу і вийшов із СІЗО.
  • Того ж дня президент Володимир Зеленський офіційно звільнив Андрія Балоня.