В Італії 96-річний чоловік став найстаршим випускником, який отримав вищу освіту

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

96-річний італієць Джузеппе Патерно здійснив свою дитячу мрію — отримав вищу освіту, і став найстаршим випускником країни. Він отримав диплом філософа в Університеті Палермо. Про це повідомляє The Guardian.

«Я нарешті здійснив свою мрію. Можливість навчатися завжди була моїм найбільшим бажанням, але моя сімʼя не могла платити за мою освіту. Ми були великою дуже бідною родиною», — сказав випускник.

У 31 рік він закінчив середню школу після відвідування вечірніх занять. Зрештою, у 2017 році Патерно вступив на факультет філософії Університету Палермо.

«Я прокидався о сьомій, щоб займатися. Я використовував стару друкарську машинку для виконання завдань. Я відпочивав вдень, а ввечері займався до півночі. Мої сусіди запитували: “До чого всі ці проблеми у твоєму віці?” Але вони не розуміли, наскільки важливо досягти мрії, незалежно від віку», — додав Патерно.

Коли залишилося кілька іспитів, почалась пандемія, тому навчання перевели в дистанційний формат, і пенсіонер освоїв нові технології. Тепер у чоловіка інша мрія — вступити на магістратуру.

Патерно — старший із семи братів і сестер, він почав працювати ще у дитинстві разом із батьком у пивоварні. Під час Другої світової війни він працював телеграфістом італійської армії в місті Трапані.

«Я повернувся з війни неушкодженим і влаштувався на державну залізничну службу. Я не був в захваті від своєї роботи, але знав, що повинен робити це, тому що тоді я був одружений і мав сімʼю, яку потрібно було утримувати. Водночас у мене було непереборне бажання зануритися в книги і читати, вивчати і вчитися», — розповів чоловік.